Δημοσιεύματα

Προβολή:

Ομάδες παραγωγών - Συνεταιρικά σχήματα: Τα νέα δεδομένα

Συνέντευξη στο Astradio.gr σχετικά με τα ηλεκτρονικά βιβλία, τη διαχείριση πελατών και τους ελέγχους των αγροτών.

Συνέντευξη στο ραδιόφωνο της  ΕΡΤ για την παράταση υποβολής των δηλώσεων

Στις 25.07.19 δηµοσιεύθηκε η 39391/838/2018 απόφαση του υπουργείου Εργασίας, σχετικά µε την υποχρέωση τήρησης από τους εργοδότες «Βιβλίου Ηµερήσιων ∆ελτίων Απασχολούµενου προσωπικού σε αγροτικές εργασίες και αλιεία» και στο οποίο εντάσσονται ορισµένες κατηγορίες (όχι οι απασχολούµενοι εργάτες που πληρώνονται µε εργόσηµο).

∆ιάβασα σε πάρα πολλά sites, εφηµερίδες, αλλά και όπου µπορεί να φανταστεί κανείς τις τελευταίες µέρες, άρθρα σχετικά µε το χύµα τσίπουρο και την τσικουδιά. Παντού έγραφαν ότι απαγορεύεται η πώληση χύµα τσίπουρου και τσικουδιάς.

Ένα από βασικά πράγµατα µε το οποίο ασχολείται κάθε νέα κυβέρνηση όταν αναλαµβάνει τα ηνία, είναι οι αγρότες.

Με την ελαιοκοµική περίοδο 2019-2020 σε εξέλιξη, καλό είναι να φρεσκάρουµε κάποια θέµατα που άπτονται της καθηµερινότητας των παραγωγών ελαιολάδου αλλά και των ελαιοτριβείων.

Aπό την 01.01.17 μέχρι και σήµερα, ο υπολογισµός των εισφορών του ΕΦΚΑ στους αγρότες, βασίζεται στο εισόδηµα που έχει δηλωθεί δύο χρόνια πριν.

Το 2ήµερο 1-2 Νοεµβρίου βρέθηκα στις Σέρρες, για να παρακολουθήσω το 2ο ∆ιεθνές Συνέδριο µε θέµα "Το µέλλον του Αγροδιατροφικού τοµέα στην ψηφιακή εποχή", εκπροσωπώντας το Επιµελητήριο Καρδίτσας.

Όπως είναι ήδη γνωστό, ο νόμος 4492/2017 υποχρέωσε όλους τους παραγωγούς νωπών και ευαλλοίωτων προϊόντων να αναρτούν σε ψηφιακή πλατφόρμα του ΥΠΑΑΤ, ......

Tο τελευταίο διάστηµα έχει ενταθεί ιδιαίτερα το ενδιαφέρον του αγροτικού κόσµου σχετικά µε το θέµα της ασφάλισης των εργατών γης

Ο "άχρηστος" πίνακας διαχωρισμού των εσόδων στο έντυπο Ε3.

Στις 30.09.19 λήγει η προθεσµία που έχουν οι οφειλέτες προκειµένου να ενταχθούν στη ρύθµιση των 120 δόσεων για οφειλές προς τα ασφαλιστικά τους ταµεία και την Εφορία.

Έγραφα σε προηγούµενο άρθρο µου: "…Κανείς δεν λέει ότι η εργασία στα χωράφια είναι η πιο εύκολη. Σπάνιες όµως περιπτώσεις να µείνει εργάτης γης απλήρωτος. Τα δεδοµένα που έχουµε (γνωστά χρόνια τώρα) είναι τα κάτωθι: ..... "

Τελειώσαµε και µε τις εκλογές, η ανάληψη των υπουργικών θώκων σε άλλες περιπτώσεις ήταν αναµενόµενη και σε άλλες έκπληξη και τώρα περιµένουµε να δούµε πως περπατάµε.