Φοροτεχνικά

Προβολή:

Ο Πρέεδρος του ΣΕΕΛΦΟ Καρδίτσας στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ, σχετικα με τις φορολογικές δηλώσεις

13 Σεπτεμβρίου 2019 - Συνάντηση εκπροσώπων ΔΟΕΠΕΛ με τον κ. Παναγιώτη Δουφεξή, (Διευθυντή Γραφείου Υπουργού Εργασίας).

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ΓΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

Mε την τελευταία Κοινή Υπουργική Απόφαση ∆ΕΑΦ 1167412 ΕΞ 2017 η οποία τροποποίησε την ΚΥΑ 45231/2017 «Ρύθµιση Υποχρέωσης Αποδοχής Πληρωµών µε Κάρτα, ορίζεται η διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσουν όλοι οι επαγγελµατίες που είναι υπόχρεοι σε pos µε βάση τους ΚΑ∆, προκειµένου να δηλώσουν τους επαγγελµατικούς λογαριασµούς τους στο διαδικτυακό τόπο της ΑΑ∆Ε.

ΕΘΝΙΚΟ ΜΗΤΡΩΟ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ (ΕΜΠΑ) - Υποχρέωση εγγραφής - Ενημερωτικό δελτίο

Αιτήσεις αναδρομικών, κατασχέσεις επιδοτήσεων, ακατάσχετο λογαριασμών: θέματα που συζητήθηκαν στη ραδιοφωνική συνέντευξη της ΕΡΤ, με τη Δώρα Μήτρα.

Επανέρχομαι στο θέμα της διαμόρφωσης του τελικού φορολογητέου αποτελέσματος και στις ευθύνες που έχει ο αγρότης-επιχειρηματίας.

Ολοκληρώθηκε στις 6/5 το μεσημέρι με πολύ μεγάλη επιτυχία διήμερο φορολογικό φόρουμ το οποίο διοργανώθηκε στην πόλη μας. Επρόκειτο για μια πρωτοβουλία του συλλόγου λογιστών  - φοροτεχνικών Καβάλας που συγκέντρωσε το μεγάλο ενδιαφέρον των λογιστών - φοροτεχνικών, ακόμη και ορισμένων προερχόμενων από τον Έβρο.

Πρόσκληση σε ενημέρωση για φορολογικά, ασφαλιστικά κ.α. θέματα αγροτών

Η έννοια του κατ' επάγγελμα αγρότη διαφοροποιείται ανάλογα σε ποιο Υπουργείο τη χρησιμοποιεί κάποιος.

Αγαπητοί συνάδελφοι, από 1.2.2018 συνεργάζομαι με τον κόμβο TAXHEAVEN ως μέλος της επιστημονικής ομάδας της συνδρομητικής υπηρεσίας "Επίλυσις", με κύριο έργο την απάντηση των ερωτημάτων που άπτονται σε θέματα φορολογίας αγροτών. Παράλληλα, μέσω της αρθρογραφίας στον κόμβο θα συνεχίσω την άοκνη προσπάθεια για την ανάδειξη των θεμάτων που προβληματίζουν τους συναδέλφους αναφορικά με τη φορολογία των αγροτών γενικότερα, αλλά και την παρουσίαση χρηστικών επισημάνσεων που ευελπιστώ να γίνουν ένα απαραίτητο βοήθημα στην καθημερινότητά σας. Μπορείτε πλέον να υποβάλλετε τα ερωτήματά σας μέσω της υπηρεσίας "Επίλυσις" -αφού προηγουμένως εγγραφείτε στην υπηρεσία- και θα λαμβάνετε τεκμηριωμένες απαντήσεις από την επιστημονική ομάδα στην οποία όπως ανέφερα συμμετέχω ως μέλος. Για περισσότερες λεπτομέρειες μπορείτε να επικοινωνείτε με τον κόμβο TAXHEAVEN.


Η καταληκτική ημερομηνία υποβολής των συγκεντρωτικών καταστάσεων (Μ.Υ.Φ.) που αφορούν τη χρήση 2017 είναι ως γνωστόν (εκτός απροόπτου) η 28 Φεβρουαρίου 2018.

Η επιδότηση νέων αγροτών ως κριτήριο ένταξης στο κανονικό καθεστώς αγροτών

Συμπληρωματικές δηλώσεις επιδοτήσεων - Ευθύνες των αγροτών